MEĐUSOBNI prekori obeležili su početak prvih razgovora administracije američkog predsednika Bajdena i visoke kineske delegacije na Aljasci, a SAD su poručile da kineske akcije prete globalnom poretku utemljenom na pravu i poručile da će se Vašington zalagati za svoje prijatelje, prenosi Rojters.

Komentari (2)

buki

19.03.2021. 12:17

Kina vrši ekonomski pritisak na američke saveznike?!? Kako, uvela im sankcije, sprečava normalnu trgovinu između Nemačke i Rusije, ušla je vojskom u tuđu zemlju i krade prirodna bogastva, ne pridržava se ekonomskih pravila i napušta međunarodne organizacije koje nisu po njenoj volji? E pa neće biti, jer je istina da sva ta zla radi upravo Amerika, napadajući pri tome druge za svoje zločine. Oguglali smo već na SAD licemere, koji su u borbi za dolar suspendovali sve moralne i zakonske kategorije.

sara

19.03.2021. 13:52

"Razgovaraćemo o našoj dubokoj zabrinutosti zbog delovanja Kine u Sinđijangu, Honkgongu, Tajvanu"!!!. A zbog američkog mešanja i delovanja u svetu, zbog ratova i miliona izbeglica ko će za to da odgovara!!!!.