ZAPAD BI HTEO ALI NE SME: Odbrambeni Rusije sistemi jači od agresora

Tanjug

14. 03. 2021. u 17:16

ZAPADNE zemlje ne preduzimaju otvorene agresivne korake prema Rusiji samo zato što je zvanična Moskva izgradila odbrambeni sistem koji im ne dozvoljava da to učine, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАПАД БИ ХТЕО АЛИ НЕ СМЕ: Одбрамбени Русије системи јачи од агресора

Foto: Printskrin Youtube

„Zbog čega Zapad ne pokreće direktnu agresiju protiv Rusije? Iz samo jednog prostog razloga, a to je činjenica da je Rusija poslednjih godina izgradila sistem odbrane koji im ne dozvoljava da to učine i oni to jasno razumeju“, rekla je ona za televiziju „Rusija 1“.

S tim u vezi, Zaharova se osvrnula i na ponašanje Zapada u informativnoj sredini.

„Tamo gde shvataju da mogu da igraju svoje prljave igrice i gde osećaju slabost s naše strane, blokiraju dokumentarne filmove i informativne kanale“, objasnila je ona.

"Kindžal" torpedo jači od najvećih brodova / Foto Ministarstvo odbrane RF

Istovremeno, portparolka je istakla da zapadne zemlje žele da predstave Rusiju i SSSR „agresorima koji ne poštuju ljudska prava“.

Foto: Tanjug/AP

„Radi se o stvaranju percepcije naše zemlje i Sovjetskog Saveza kao zemlje-agresora u istorijskom kontekstu, kao zemlje koja ne poštuje ljudska prava i čini to iz godine u godinu, iz decenije u deceniju. Kako bi stvorili zgradu koju nazivaju krvavi Kremlj, oni slikaju te strahote, a u njenom temelju im stalno trebaju nove i nove cigle“, odgovorila je ona na pitanje o monahinjama u Poljskoj koje su navodno ubili vojnici Crvene armije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)