TURSKA NAJAVILA: Pokrećemo program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu

Novosti online

14. 03. 2021. u 11:24

TURSKA je najavila da pokreće program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu u koordinaciji s Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Turskom agencijom za promociju i razvoj turizma (TGA).

ТУРСКА НАЈАВИЛА: Покрећемо програм регистрације вакцинисања за запослене у туризму

Foto: Depositphotos

Program je pokrenut u okviru “Programa certifikacije sigurnog turizma“ kako bi poželeli dobrodošlicu međunarodnim putnicima u predstojećoj turističkoj sezoni i osigurali zdravlje i sigurnost zaposlenih u turističkom sektoru i svojih gostiju, koji su i dalje njihov najveći prioritet.


Od pokretanja programa certifikacije sigurnog turizma u junu 2020. godine, Turska sledi stroga uputstva za zdravlje i sigurnost i preduzima sve potrebne korake kako bi osigurala da i dalje bude sigurna turistička destinacija. Nakon otvaranja turističke sezone, Ministarstvo kulture i turizma započelo je rad na uključivanju zaposlenih u turističkom sektoru u program vakcinacije kako bi osiguralo da turističke usluge u zemlji ostanu otvorene tokom cele godine.

Program vakcinisanja pažljivo će se sprovoditi u koordinaciji s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom rada. U okviru programa, vakcinisaće se pre svega zaposleni u smeštajnim objektima, restoranima, turističkim agencijama, kao i turistički vodići, koji su registrovani u okviru “Programa certifikacije sigurnog turizma”.

U zajedničkoj saradnji, Ministarstvo kulture i turizma i Ministarstvo zdravlja nedavno su pokrenuli platformu na kojoj turistički objekti mogu prijaviti svoje zaposlene za vakcinaciju.

Platforma pokriva sve ključne predstavnike turističke industrije u okviru “Programa

certifikacije sigurnog turizma”, uključujući smeštajne i ugostiteljske objekte, turistička i transfer vozila i turističke vodiče. Službeni predstavnici turističkih objekata moći će da prijave svoje trenutne zaposlene.


Kao deo kontinuiranih napora u borbi protiv Covid-19 i daljem jačanju pozicije kao jedne od najsigurnijih svetskih destinacija, Turska nastavlja ulagati u “Program certifikacije sigurnog turizma“, koji je jedan od prvih i najuspešnijih primera na svetu u ovoj oblasti. Država je proširila opseg prakse i učinila ga je obaveznim za smeštajne objekte sa 30 ili više soba.

Do sada je certifikovano više od 8.000 objekata.

Kako država očekuje brz oporavak u vidu turističkih poseta, turistička radna snaga ima prioritet i prva će biti vakcinisana.

Turska preduzima sve mere kako bi osigurala da i dalje bude zdrava

i sigurna turistička destinacija u 2021. godini i da bude jedan od najboljih izbora, kao opcija sigurnog putovanja za putnike na međunarodnom nivou.

O TURSKOJ


Smeštena na Mediteranu i povezujući kontinente Azije i Evrope koji su odvojeni čuvenim Bosforom, Turska je jedinstvena destinacija koja je oduvek bila središte kulturne interakcije i dom ražličitih podneblja. Pored svojih savršenih klimatskih prilika, danas nadahnjuje posetioce svojom istorijom, prirodom i gastronomijom u čemu se odražava raznolikost civilizacija. Smeštena na spoju različitih
kultura, Turska ima prepoznatljiv osećaj za umetnost i modu, što je sinteza tradicije i modernosti, a njen izuzetno dinamičan ritam u oblasti šopinga i zabave takođe privlači posetioce iz celog sveta.

Za više informacija o Turskoj posetite web stranicu: https://www.goturkiye.com/

O TGA TGA posluje kako bi prezentovala Tursku kao dobro poznati brend u domaćem i međunarodnom turizmu, promovisala konkretno i apstraktno, prirodno i veštačko, kulturno i biološko, materijalno i nematerijalno nasleđe Turske, uključila se u kratkoročnu, srednjoročnu i dugoročnu komunikaciju i marketinške aktivnosti zarad povećanja udela turističkih investicija u nacionalnoj ekonomiji i
poboljšanje kvaliteta usluga u turizmu.

TGA je odgovorna za sprovođenje svih promotivnih, marketinških i komunikacionih aktivnosti kako bi pomogla Turskoj da dostigne svoje turističke ciljeve,

promoviše i plasira trenutne turističke resurse širom sveta, te otkrije, razvije i učini dostupnim potencijalne turističke resurse u skladu sa turističkim strategijama i poslovanjem Ministarstva kulture i turizma.

O programu sertifikacije sigurnog turizma


Turska je prošle godine sprovela „Program sertifikacije sigurnog turizma“ za turističku sezonu 2020. godine. Program, koji je vrlo brzo usvojen od strane svih ključnih aktera u turističkom sektoru, definiše niz mera koje se preduzimaju u širokom spektru povezanih sektora, uključujući ugostiteljske objekte, usluge prevoza i smeštaja, kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit osoblja i gostiju, kako domaćih tako usluge prevoza i smeštaja, kako bi se osiguralo zdravlje i dobrobit osoblja i gostiju, kako domaćih tako
i stranih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili