LUKAŠENKOVA VOJSKA SPREMNA ZA BORBU: Predsednik Belorusije poziva na oprez, pomenuo je i Treći svetski rat

Novosti online

11. 03. 2021. u 12:34

PRIPADNICI Oružanih snaga Belorusije treba da budu spremni da odbiju, ne samo spoljnu agresiju, već i da zaštiti državu od unutrašnjih pretnji, izjavio je predsednik republike Aleksandar Lukašenko, komentarišući kadrovske promene na čelu vojske.

ЛУКАШЕНКОВА ВОЈСКА СПРЕМНА ЗА БОРБУ: Председник Белорусије позива на опрез, поменуо је и Трећи светски рат

Foto: RIA.ru

- Javno vam kažem, mi, vojnici, moraćemo da branimo svoju zemlju odavde, iznutra. Ne treba sedeti u kasarnama i čekati, da neko pređe našu granicu i onda da uzmemo oružje i krenemo da se borimo. Uvek ćemo se boriti. Za to treba da budete spremni - rekao je Lukašenko.

Predsednik Belorusije je skrenuo pažnju na to da se svet promenio i da se to odrazilo i na vojsku.

- Ratovi danas imaju drugačiji karakter. Niko na nas neće napadati vojskom, kao 1941. godine. To bi bilo previše očigledno. Ako do toga dođe, biće Treći svetski rat. Potkopavaće iznutra - kaže Lukašenko.

On je naglasio da se nešto slično dešava u Belorusiji.

- Malo su nas potkačili od avgusta, nakon izbora, opipali, i zub slomili. Sad će svim silama probati da nas potkopaju iznutra - zaključio je predsednik.

Predsednik Belorusije je imenovao danas Viktora Guleviča za novog načelnika Generalštaba vojske.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja