NAJMANJI UČINAK U NEMAČKOJ OD UJEDINJENJA: "Radno vreme" kraće za 50 sati po zaposlenom

B.B.

10. 03. 2021. u 12:27

PANDEMIJA korona virusa je u Nemačkoj, u prošloj godini smanjila godišnji radni učinak za više od 50 sati po zaposlenom, što najmanja satnica od ujedinjenja zemlje.

НАЈМАЊИ УЧИНАК У НЕМАЧКОЈ ОД УЈЕДИЊЕЊА: Радно време краће за 50 сати по запосленом

Foto: EPA


Kako je saopštila Savezna agencija za rad, zabeležen je pad broja radnih sati za 4,7 posto u odnosu na godinu ranije. Prevedeno u brojke godišnji fond je iznosio 59,64 milijardi radnih sati, što je najmanje u poslednje tri decenije.
Na pad broja radnih sati najviše je uticalo skraćenje radnog vremena u proizvodnim delatnostima, tokom strogih mera zatvaranja na proleće i od novembra prošle godine. "Novo" radno vreme ima 2,9 miliona zaposlenih, što je gotovo tri puta više nego u kriznoj godini 2009. godini, kada je vlada takođe subvencionirala skraćeno radno vreme kao mehanizam zaštite firmi od stečaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja