PROMENA NA TRŽIŠTU KOMPJUTERSKIH IGRICA: Majkrosof i zvanično kupio 8 gejming studija

Tanjug

09. 03. 2021. u 21:17

KUPOVINA koja je ozvaničena još u septembru prošle godine, i koja je uzdrmala gejming industriju, sada je zvanično dobila sva potrebna zelena svetla i privedena je kraju.

ПРОМЕНА НА ТРЖИШТУ КОМПЈУТЕРСКИХ ИГРИЦА: Мајкрософ и званично купио 8 гејминг студија

Foto: Piksabej

Kompanija Bethesda, zajedno sa svojom maticom ZeniMax Media, postala je deo kompanije Majkrosoft (Microsoft) i njene grupacije gejming studija. Nakon što je komisija Evropske unije poslednja odobrila proces kupovine, vođa Xbox brenda, Fil Spenser, je zvanično poželeo dobrodošlicu grupi od 8 studija.

U istoj objavi se govorilo o motivaciji za kupovinu ZeniMaxa, želji da svaki studio ostvari svoj puni potencijal, i da pritom ima potpunu slobodu. Otkriveno je da će Bethesda igre dolaziti na Xbox Game Pass, kao i da će neke od nadolazećih igara ove kompanije biti pune ekskluzive, što znači da se neće pojavljivati na Playstation konzolama.

Sve ovo je manje, više očekivano, mada je nekom iznenađenje da će Microsoft neke od igara iz sveže kupljenih studija biti ekskluzive za Xbox i PS, što je praktično za očekivati. Microsoft je ranije napomenuo da će ispoštovati ekskluzivnost igara koje su od ovog developera planirane za izlazak na PS5 hardveru.

Objava na blogu je bila čista formalnost, a glasine upućuju na to da će se ovog četvrtka odigrati neki specijalni događaj, u vidu video prezentacije koja će otkriti neke novine koje su se spremale iza zatvorenih vrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati