KORONA U FRANCUSKOJ: Za jedan dan preminulo 359 osoba, raste broj hospitalizovanih i pacijenata na reanimaciji

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - PARIZ

08. 03. 2021. u 23:40

BROJ od samo 5.327 novozaraženih u Francuskoj za poslednja 24 sata nije relevantan za tok epidemije, jer svakog ponedeljka ova statistika iznosi daleko manje od ostalih dana, zbog načina vođenja evidencije preko vikenda.

КОРОНА У ФРАНЦУСКОЈ: За један дан преминуло 359 особа, расте број хоспитализованих и пацијената на реанимацији

Foto AP

 Relanost je takva da, prosečno, i dalje ima više od 20.000 novoinficiranih svakoga dana.

U ponedeljak je registrovano i čak 359 novih smrtnih slučajeva.

Takođe, ono što veoma zabrinjava je veliki skok broja pacijenata na reanimaciji, za 106. Trenutno se na intezivnoj nezi zbog korona virusa nalazi 3.849 ljudi. Kapaciteti u pojedinim delovima zemlje, kao u pariskom regionu, dostižu limite, pa su zdravstvene vlasti zatražile otkazivanje 40 odsto hospitalizacija zbog drugih bolesti, koje nisu hitne.

Ukupno se na bolničkom lečenju od kovida nalazi 25.195 ljudi, 377 više nego dan ranije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAISI SE OBRATIO NARODU: Ovo je poruka iranskog predsednika