VIŠE OD 21.000 NOVOZARAŽENIH: Italijanska vlada najavljuje nova ograničenja

Tanjug

08. 03. 2021. u 10:01

U ITALIJI je više od 21.000 novozaraženih, još 207 osoba je preminulo od kovid-19, a procenat inficiranih u odnosu na broj testiranih je porastao na 7,6, izveštava agencija Ansa.

ВИШЕ ОД 21.000 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Италијанска влада најављује нова ограничења

Foto: Tanjug/AP

Posle skoro dvomesečne stagnacije, ponovo raste broj zaraženih pacijenata na bolničkom lečenju, kojih je više od 20.000, a i broj kovid bolesnika u odeljenjima intenzivne nege takođe raste.

Mediji pišu o 23-ogodišnjoj volonterki Crvenog krsta, koja je bila zdrava, nakon testiranja lečila se kod kuće kao asimptomatična, ali je njeno stanje naglo pogoršano do mere da je priključena na respiratore u bolnici u Firenci.

Najnovije antikovid mere vlade na snazi su tek 24 sata, ali zavničnici već najavljuju nova ograničenja jer se epidemiološka situacija pogoršva.

Ministar za zdravstvo Roberto Speranca tvrdi da će, sa epidemiološkog gledišta, ovaj mesec biti težak.

Vlada, ipak, za sada neće uvoditi karantin na celoj nacionalnoj teritoriji, jer je zaraza različito raširena u pojedinim regionima. Ali je, tvrdi ministar, već sigurno da će se proširiti u narednim danima broj takozvanih crvenih zona, područja gde je lokalna epidemiološka situacija teška a mere ograničenja blizu karantina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a