BRITANSKI PREMIJER NAJAVIO KRAJ MERA: Sve škole u Engleskoj otvaraju se u ponedeljak, povratak normalanom životu posle 21. juna

Tanjug

07. 03. 2021. u 09:49

БРИТАНСКИ ПРЕМИЈЕР НАЈАВИО КРАЈ МЕРА: Све школе у Енглеској отварају се у понедељак, повратак нормаланом животу после 21. јуна

Foto; Printskrin

OTVARANJE škola sutra u Engleskoj za sve đake biće prvi korak ka povratku u normalu i do toga je došlo samo zahvaljujući padu broja zaraženih kovidom, rekao je premijer Velike Britanije Boris DŽonson.

DŽonson je otkrio plan za ublažavanje restriktivnih mera, prema kojima se prve otvaraju škole, a kasnije će se otvarati i druge ustanove, radnje i kompanije, preneo je Rojters.

Završna faza ublažavanja ne bi trebalo da se dogodi pre 21. juna.

"Otvaranje škola pokazuje veliki trud koji smo uložili da pobedimo virus. Za to se borio svaki naš građanin i idemo korak ka normali. Normalno je da prvo vratimo naše mlade ljude u škole", rekao je DŽonson.

Svako naredno ublažavanje će zavisiti od broja zaraženih, navela je vlada, koja se nada da će se sve rešiti programom vakcinacije, prema kojem je dosad 22 miliona ljudi primilo jednu ili obe doze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)