DA STE UŠLI U NATO, KRIM BI BIO VAŠ: Još jedan biser Jensa Stoltenberga, nastavlja se opkoljavanje Rusije

Novosti online

04. 03. 2021. u 17:53

ДА СТЕ УШЛИ У НАТО, КРИМ БИ БИО ВАШ: Још један бисер Јенса Столтенберга, наставља се опкољавање Русије

Foto: Depositphotos

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Krim ne bi postao deo Rusije da je Ukrajina 2014. godine bila članica Alijanse.

- Ne bi došlo do toga (ujedinjenja Rusije i Krima), jer je cilj postojanja NATO-a zaštita svakog saveznika. Ako je napadnut jedan saveznik važi pravilo – svi za jednog i jedan za sve - rekao je Stoltenberg, odgovarajući na pitanja studenata  nakon govora u Evropskom koledžu u Brižu u Belgiji.

Generalni sekretar Alijanse je ponovo naglasio da je zadatak NATO-a sprečavanje sukoba i očuvanje mira.

Govoreći o mogućem članstvu Ukrajine i Gruzije u NATO-u, Stoltenberg je istakao da vrata Alijanse ostaju otvorena.

Generalni sekretar Alijanse prošle sedmice je izjavio da za NATO i Evropsku uniju glavne pretnje predstavljaju Rusija, Kina, terorizam, sajber napadi i klimatske promene.

Ranije je šef Pentagona Lojd Ostin obećao je ministru odbrane Ukrajine Andreju Taranu pomoć u borbi protiv „ruske agresije“. Odbrambeni budžet SAD za 2021. godinu predviđa izdvajanje 250 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je jednom prilikom rekao da je Ukrajina "projekat zapadnih zemalja".

Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Zoran Petrović

04.03.2021. 18:57

A nisi naveo , da vi sto vodite tu NATO mafiju od tih članica godisnje uzimate stotine mliona eura za to cpanstvo .. Što se ne obelodani koliko te države godišnje moraju odvojiti para za financiranje te slotvorne organizacije.. ? Sto se ne obelodani kojim ugovorom su te clanice vezane za kupovinu određenig oružja ...?? Aj malo sublje da se uđe u poslovanje te NATO organizacije..

prellee

04.03.2021. 19:32

Bully organizacija koja koristi sve metode da pokore cijeli svijet. Jaki samo kad su u grupi, jer tako mogu da rade šta hoće. Ova organizacija će propasti u ognju najgorem. Svijet se mjenja ali ne onako kako oni žele. Sve to ima neke druge zakone, od Zakona ove nasilničke vojne alijanse.

buki

04.03.2021. 20:06

Samo je propustio da kaže kako Krim ni u slučaju da je Ukrajina ušla u Nato, opet ne bi bio ukrajinski, već ogromna Nato baza. Srećom su ih Rusi preduhitrili, a Nato to nikako ne može da prežali. Ameri svaki put kad pomisle na Krim pozelene od muke što nije njihov, nego ruski. BRAVO ZA PUTINA, koji je na vreme osetio šta se sprema Krimu, bez kojeg Ukrajina više i nije mnogo interesantna za Nato.

Željko Puškar

04.03.2021. 20:27

Čak i vi griješite,Krim je postao dijelom Rusije 1792.za vladavine ruske carice Katarine Velike sa velikom zaslugom Georgija Potemkina koji je dobio titula Kneza Tavridskog ,znači puno godina prije 2o14.