DA STE UŠLI U NATO, KRIM BI BIO VAŠ: Još jedan biser Jensa Stoltenberga, nastavlja se opkoljavanje Rusije

Novosti online

04. 03. 2021. u 17:53

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Krim ne bi postao deo Rusije da je Ukrajina 2014. godine bila članica Alijanse.

ДА СТЕ УШЛИ У НАТО, КРИМ БИ БИО ВАШ: Још један бисер Јенса Столтенберга, наставља се опкољавање Русије

Foto: Depositphotos

- Ne bi došlo do toga (ujedinjenja Rusije i Krima), jer je cilj postojanja NATO-a zaštita svakog saveznika. Ako je napadnut jedan saveznik važi pravilo – svi za jednog i jedan za sve - rekao je Stoltenberg, odgovarajući na pitanja studenata  nakon govora u Evropskom koledžu u Brižu u Belgiji.

Generalni sekretar Alijanse je ponovo naglasio da je zadatak NATO-a sprečavanje sukoba i očuvanje mira.

Govoreći o mogućem članstvu Ukrajine i Gruzije u NATO-u, Stoltenberg je istakao da vrata Alijanse ostaju otvorena.

Generalni sekretar Alijanse prošle sedmice je izjavio da za NATO i Evropsku uniju glavne pretnje predstavljaju Rusija, Kina, terorizam, sajber napadi i klimatske promene.

Ranije je šef Pentagona Lojd Ostin obećao je ministru odbrane Ukrajine Andreju Taranu pomoć u borbi protiv „ruske agresije“. Odbrambeni budžet SAD za 2021. godinu predviđa izdvajanje 250 miliona dolara vojne pomoći Ukrajini.

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je jednom prilikom rekao da je Ukrajina "projekat zapadnih zemalja".

Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije