DETALJI NAPADA NA AMERIČKU BAZU: Evo čime su gađali okupatore - genijalan način za skrivanje ubitačnih iranskih raketa (FOTO)

Novosti online

03. 03. 2021. u 20:42

ДЕТАЉИ НАПАДА НА АМЕРИЧКУ БАЗУ: Ево чиме су гађали окупаторе - генијалан начин за скривање убитачних иранских ракета (ФОТО)

Foto: Printscreen

NEDAVNI napad na američku vazduhoplovnu bazu Ajn Asad u zapadnom Iraku izveden je raketama iranske proizvodnje, navodi Sabirin njuz.

Ovaj kanal na Telegramu, koji je blizak proiranskim grupama u Iraku, saopštio je da je na bazu lansirano najmanje 14 raketa Araš-4.

Te rakete, kalibra 122 milimetara, imaju domet od 40 kilometara i fugasno eksplozivno punjenje. Proizvodi ih iranska Organizacija odbrambene industrije.

U napadu, koji se dogodio rano jutros preminuo je jedan američki civil koji je radio u bazi. Prema tvrdnjama Pentagona, on je imao srčani udar dok se skrivao od napada, i ubrzo je preminuo.

Zanimljivo je da su rakete ispaljene iz improvizovanog višecevnog bacača raketa koji je skriven u kamionetu marke "KIA".

Cevi su se nalazile u podu tovarnog dela, tako da su potpuno skrivene dok je "kiper" spušten, i tek kada se podigne mogu se lansirati projektili.

Kamionet je bio parkiran u blizini vazduhoplovne baze Ajn Asad. Nedaleko od uništenog vozila pronađeni su 3G ruter i mala kamera.

Napad na vazduhoplovnu bazu Ajn Asad desio se manje od nedelju dana nakon američkih udara na iračke snage u istočnoj Siriji. U tim napadima je ubijen borac iračke šiitske formacije Kataib Hezbolah.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)