SASTALI SE SARKISJAN I PAŠINJAN: "Oni pokušavaju da pogoršaju ionako napetu situaciju"

Tanjug

01. 03. 2021. u 15:53

PREDSEDNIK Jermenije Armen Sarkišian i premijer Nikol Pašinjan sastali su se danas kako bi razgovarali o unutrašnjoj političkoj situaciji, saopštila je predsednička pres služba.

САСТАЛИ СЕ САРКИСЈАН И ПАШИЊАН: Они покушавају да погоршају ионако напету ситуацију

Foto: Kremlin.ru/Arhiva Novosti

- Budući da predsednik Armen Sarkišjan ima zdravstvenih problema, premijer ga je posetio. Naravno, predsednik i premijer su se osvrnuli na unutrašnju političku situaciju u zemlji. Drugi tokovi informacija su apsolutno lažni, oni pokušavaju da pogoršaju ionako napetu situaciju - navodi se u saopštenju, koje prenosi Tas s.

Predsednička pres služba takođe je saopštila da se predsednik rukovodi isključivo Ustavom i postupa u nacionalnim interesima u okviru svojih ovlašćenja.

Generalni štab oružanih snaga Jermenije tražio je 25. februara ostavku premijera i njegove vlade, a izjavu su potpisali načelnik Generalštaba Onik Gasparjan, njegovi zamenici, šefovi odeljenja i korpusa.

Pašinjan je to smatrao pokušajem vojnog puča i najavio je smenu načelnika Generalštaba, prenosi Tas s. Inače, prema Ustavu komandanta oružanih snaga imenuje predsednik na predlog premijera. U subotu je predsednik vratio premijeru svoj predlog da smeni načelnika Generalštaba, a premijer je ponovio svoj predlog predsedniku, koji ima tri dana da potpiše dekret o smeni ili ga ospori na Ustavnom sudu.

Predsednik je inače izjavio da ne podržava nijedan vid političkog pritiska.

Masovni skupovi pristalica i protivnika premijera traju u Jermeniji od četvrtka. Od petka, predsednik ima konsultacije sa glavnim političkim akterima u državi, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a