DEMONSTRANTI UPALI U ZGRADU VLADE: Haos u Jermeniji! (VIDEO)

Novosti online

01. 03. 2021. u 10:29

GOMILA protivnika jermenskog premijera Nikola Pašinjana upala je u zgradu vlade u centru Jerevana, gde se nalazi nekoliko ministarstava.

ДЕМОНСТРАНТИ УПАЛИ У ЗГРАДУ ВЛАДЕ: Хаос у Јерменији! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Opozicija je održala skup u holu u prizemlju i pozvala zvaničnike ministarstva da ne učestvuju na mitingu koji premijer organizuje u ponedeljak. Akcija je trajala nekoliko minuta. Nakon uzvikivanja da traže premijerovu ostavku, demonstranti su napustili zgradu.

- Završavamo našu akciju. Cilj nam je bio da pokažemo da možemo da uđemo u bilo koje ministarstvo - rekao je jedan od učesnika akcije.

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan izrazio je spremnost da ujedini sve političke snage za pregovaračkim stolom radi prevazilaženja nesuglasica i traženja uzajamno prihvatljivih rešenja, navodi se u izjavi jermenskog lidera.

- Politička borba ne treba da pređe granice zakonitosti, da dovede do potresa i nestabilnosti, protivrečnosti ne treba da prerastaju u netrpeljivost, atmosferu uzajamne mržnje, a posebno konfrontacije i raskola - navodi se u izjavi objavljenoj na sajtu predsednika.

Prema njegovim rečima, zemlji je potrebno jedinstvo i solidarnost.

- Posebno danas su konsolidacija i tolerancija od vitalnog značaja za našu državu i narod - istakao je jermenski predsednik.

Nova politička kriza rasplamsala se u Jerevanu posle Pašinjanovih neopreznih reči o ruskim sistemima „Iskander“. Zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Jermenije ismejao je premijera, zbog čega je smenjen, a ubrzo nakon njega i načelniku Generalštaba ponuđeno je da podnese ostavku.

U četvrtak ujutro, Oružane snage Jermenije izdale su saopštenje u kojem traže ostavku samog Pašinjana. Premijer je ovo ocenio kao pokušaj prevrata i pozvao svoje pristalice da izađu na ulice. U međuvremenu, opozicija je podigla barikade i šatore u blizini parlamenta. Oni nisu raspoloženi za pregovore sa vlastima i traže ostavku premijera.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu