U ZADNJI ČAS! ZAUSTAVLJEN NOVI NAPAD NA SIRIJU: Otkriveno zašto američki pilot nije ispalio raketu

Novosti online

27. 02. 2021. u 16:17

IZVEŠTAJI medija otkrili su nove detalje o američkom vojnom udaru koji je u petak bio usmeren na cilj u Siriji, ukazujući na to da je drugi napad otkazan neposredno pre njegovog izvođenja.

У ЗАДЊИ ЧАС! ЗАУСТАВЉЕН НОВИ НАПАД НА СИРИЈУ: Откривено зашто амерички пилот није испалио ракету

Foto: EPA

Mreža "Fox News" je izvestila da je napad izvršio lovac američkog vazduhoplovstva F-15 koji je bacio ukupno sedam bombi vođenih laserom, teških 500 kilograma, ali nisu svi ciljevi uništeni zbog odluke da drugi napad ne bude izvršen.

Američka misija imala je za cilj da pogodi dve odvojene baze u Siriji, međutim, američki zvaničnici rekli su za mrežu da druga meta nije gađana nakon što je dron koji je leteo na nebu otkrio veoma veliki broj civila ispod sebe.

Na kraju su avioni bombardovali sedam malih zgrada u istočnoj Siriji, noću, u 01:30 sati po lokalnom vremenu. Prema Vašingtonu, njihovi napadi bili su usmereni na paravojnu grupu koju podržava Iran. Američki zvaničnici kažu da je sada na Iranu da preduzme sledeći korak.

Na povratnom letu u vazduhoplovnu bazu Endruz sinoć na zapadnoj obali, ministar odbrane Lojd Ostin zahvalio se Iraku na pomoći u napadu.

- Dozvolili smo i ohrabrili Iračane da istraže i razviju obaveštajne informacije, a to nam je bilo veoma korisno u preciziranju cilja - rekao je on.

Međutim, iračka vojska je u petak saopštila da ni na koji način nije sarađivala u izvođenju američkih vazdušnih udara u Siriji, ističući da sa SAD sarađuju samo u borbi protiv ISIS-a, navodi se u lokalnim izveštajima.

Nekoliko zemalja, uključujući Rusiju, osudilo je američki napad na sirijsku teritoriju, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Moskva osuđuje američki vazdušni napad na objekat u Siriji i poziva Vašington da poštuje suverenitet Sirije.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024