NORMALIZACIJA ŽIVOTA U AUSTRALIJI: U Novom Južnom Velsu 41 dan bez zaraženih korona virusom

Tanjug

27. 02. 2021. u 09:18

U AUSTRALIJI se, korak po korak, život normalizuje i vraća u stanje pre pandemije korona virusa.

НОРМАЛИЗАЦИЈА ЖИВОТА У АУСТРАЛИЈИ: У Новом Јужном Велсу 41 дан без заражених корона вирусом

Foto: EPA

U državama Novi Južni Vels i Južna Australija dozvoljena su okupljanja u plesnim salama i na venčanjima, a u državi Viktorija veći broj gledalaca na sportskim događajima.

U ove tri države, u kojima živi gotovo trećina stanovništva Australije, danas nije potvrđen ni jedan novi slučaj kovid-19, a u najmnogoljudnijem Novom Južnom Velsu nije zabeležen ni jedan slučaj lokalne transmisije virusa 41 dan za redom, prenosi Rojters.

Prošlog ponedeljka počela je vakcinacija proritetnih grupa građana sa oko 60.000 vakcina Fajzer/Biontek.

U Australiji je do sada potvrđeno nešto manje od 29.000 slučajeva infekcije korona virusom i 909 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...