RUSIJA IMA ODGOVOR NA PRETNJE BRISELA: Reakcija će biti asimetrična, destruktivni potezi EU neće ostati nekažnjeni

Novosti online

24. 02. 2021. u 20:00

MOSKVA će naći način da odgovori na nove sankcije Brisela i nije isključeno da će reakcija biti asimetrična, rekao je ambasador Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.

РУСИЈА ИМА ОДГОВОР НА ПРЕТЊЕ БРИСЕЛА: Реакција ће бити асиметрична, деструктивни потези ЕУ неће остати некажњени

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Depositphotos

- U slučaju daljih destruktivnih poteza Evropske unije Rusija neće sedeti skrštenih ruku i naći će odgovarajući način i metod da odgovori na situaciju - rekao je Čižov.

To se može nazvati asimetričnim odgovorom ili kako god drugačije, ali ono što je neusminjivo jeste da ovakvi potezi neće ostati bez posledica, istakao je Čižov.

Podsetimo, visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj potvrdio da su se ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu u ponedeljak dogovorili da prošire personalne sankcije Rusiji zbog situacije oko Navaljnog.

Sastanak Evropskog saveta održan je nešto više od dve nedelje posle Boreljove posete Moskvi od 4. do 6. februara.

Vladimir Čižov/Foto: Printscreen

 

Evropska unija smatra da je hapšenje Navaljnog, kao i zamena uslovne osude stvarnom u slučaju „Iv Roše“, politički motivisani. Brisel je više puta pozivao ruske vlasti da oslobode Navaljnog i podsećala na odluku Evropskog suda za ljudska prava iz 2018. godine.

Komentarišući odluku Brisela o proširivanju sankcija, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je to cirkus sa unapred pripremljenim scenarijom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)