BAHATOST ELEKTROMREŽE: Majka tuži energetske kompanije, traži odštetu za smrt sina

Tanjug

22. 02. 2021. u 19:46

MAJKA dečaka (11) koji je preminuo nakon što je njeno domaćinstvo ostalo bez struje i grejanja u mobilnoj kući u Teksasu tužila je dve energetske kompanije i traži odštetu od 100 miliona dolara zbog "grubog zanemarivanja".

БАХАТОСТ ЕЛЕКТРОМРЕЖЕ: Мајка тужи енергетске компаније, тражи одштету за смрт сина

Foto: Tanjug/AP

Marija Pinjeda je rekla da su Elektrik Rilajabiliti Konsil Teksasa (ERCOT) i Enterdži Korp odgovorni za smrt njenog sina Kristijana, koji je pronađen bez znakova života 16. februara u svom domu, gde je delio krevet sa trogodišnjim bratom, javio je Rojters.

Više od četiri miliona ljudi je ostalo bez struje, a više od 20 je preminulo nakon što je snežna oluja paralisala državu prošle nedelje.

U tužbi se navodi da je američka Savezna energetska regulatorna komisija preporučila još 2011. godine da se osposobe električne mreže za zimu, a da su kompanije bile potpuno nespremne kada je došlo do prekida struje prošle nedelje.

"Kristijan se smrzao nasmrt, jer mreža nije bila prioritet, a provajder struje je bazirao svoje odluke na osnovu profita", navodi se u tužbi okružnog suda u Džefersonu.

Porodica preminulog dečaka je iz mesta Konr u Teksasu, u pregrađu Hjustona.

Firma Enterddzi je odbila da komentariše tužbu, ali je portparol rekao da je kompanija duboko pogođena gubitkom mladog života u toj zajednici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)