TURSKI DRONOVI NAD DONJECKOM! Ukrajinci spremaju kaznenu ofanzivu, Rusija će morati da reaguje

Novosti online/Đ. M.

19. 02. 2021. u 14:42

RUSIJA neće dozvoliti prisustvo turskih bespilotnih letelica na nebu iznad Donbasa, izjavio je vojni ekspert Aleksej Leonkov na konferenciji medijske grupe "Patriot".

ТУРСКИ ДРОНОВИ НАД ДОЊЕЦКОМ! Украјинци спремају казнену офанзиву, Русија ће морати да реагује

Foto: ssb.gov.tr

Leonkov je urednik časopisa "Arsenal otadžbine", a na konferenciji Savezne novinske agencije i medijske grupe "Patriot" glavna tema su bila pitanja globalne bezbednosti, kao i o situacija u Ukrajini.

Vojska Donjecke Narodne Republike ima jači borbeni duh od Ukrajinaca, dok je tehnološka prednost na strani Kijeva, navodi Leonkov. On dodaje da je ukrajinska vojska kupila turske bespilotne letelice "Bajraktar", kojima će snage Donjecke i Luganske republike teško moći da se odupru.

Aleksej Leonkov/Foto: Printscreen

Ipak, vojni ekspert smatra da Rusija neće ostati po strani ako ukrajinska vojska pokrene ofanzivu na Donbas, a na nebu iznad Donjecka se pojave dronovi turske proizvodnje, piše RIA FAN.

- Pojava turskih dronova nad Donbasom nikako ne sluti na dobro. Vojske dve republike nisu spremne za zaštitu od takvih pretnji, i moraju da razrade taktiku za njihovo obaranje. Takođe, kamikaze-dronovi su široko korišćeni tokom sukoba u Karabahu, i neophodno je da milicije DNR i LNR budu svesne te opasnosti - rekao je Leonkov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna