MREŽA SE ŠIRI: Četvrta afrička zemlja registrovala „Sputnjik Ve“

Novosti onlajn

17. 02. 2021. u 19:28

МРЕЖА СЕ ШИРИ: Четврта афричка земља регистровала „Спутњик Ве“

Foto: Novosti

MINISTARSTVO zdravlja Gabona registrovalo je rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) prema ubrzanoj proceduri, navodi se u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije.

- Ruski fond za direktne investicije objavljuje da je ruska vakcina protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’ registrovalo Ministarstvo zdravlja Republike Gabon. Registracija je izvršena prema ubrzanoj proceduri. Gabon je 29. država na svetu i četvrta država na afričkom kontinentu koja je odobrila vakcinu ‘Sputnjik Ve’ - ističe se u saopštenju.

- ‘Sputnjik Ve’ je veoma tražen u celom svetu, a povećava se i broj zemalja Afrike koje žele da kupe rusku vakcinu. ‘Sputnjik Ve’ je jedna od najboljih vakcina na svetu, koja će postati važan deo nacionalnog portfelja Gabona zbog svoje efikasnosti od preko 90 odsto, bezbednosti, dokazane platforme, jednostavne logistike i niza drugih ključnih prednosti“; naglasio je direktor Ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

Vakcina je već registrovana u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmenistanu, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranu, Gvineji, Tunisu, Jermeniji, Meksiku, Nikaragvi, Republici Srpskoj, Libanu, Mjanmaru, Pakistanu, Mongoliji, Bahreinu, Crnoj Gori, Svetom Vinsentu i Grenadini, Kazahstanu i Uzbekistanu.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)