NAVALJNI SVOJIM PONAŠANJEM PONIŽAVA SUD: Gorgadže - Da ja radim tako nešto uklonili bi me iz sudnice

Tanjug

16. 02. 2021. u 20:48

ČLAN ruskog predsedničkog saveta za civilno društvo i ljudska prava Šota Gorgadže smatra da opozicioni lider i bloger Aleksej Navaljni ponižava sud svojim ponašanjem.

НАВАЉНИ СВОЈИМ ПОНАШАЊЕМ ПОНИЖАВА СУД: Горгаџе - Да ја радим тако нешто уклонили би ме из суднице

Foto Tanjug/AP

- Smeje se, šalje srca, to je za njega šou. Aleksej Navaljni izigrava nekog advokata - poručio je večeras Gorgadže putem društvene mreže Telegram, a preneo TAS S.

On je dodao da ponašanje Navaljnog na sudu potvrduje da on ne poštuje nikakva pravila.

- Advokat sam 20 godina, s velikim iskustvom, ali ako bih se obratio sudu na neprimeren način, dobio bih odmah opomenu. Recimo, ako bih koristio puno ime i prezime sudije, odmah bi bio opomenut. A na najmanji akt nepoštovanja, uklonili bi me iz suda, a advokatska komora bi dobila opomenu za to što sam uradio - dodao je Gorgodže.

Moskovski sud danas nije poslao Istražnom komitetu materijal o Navaljnom, sa uvređujućim opasnkama na račun tužbe, tužilaštva i sudije.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni danas se ponovo našao pred sudom zbog optužbi za klevetu, a tužilaštvo je zatražilo da on bude kažnjen sa 950.000 rubalja (13.000 dolara) zbog vređanja ruskog veterana iz Drugog svetskog rata, javio je Rojters.

Novinska agencija navodi da do danas nije bilo poznato da li će tužilaštvo tražiti i zatvorsku uz novčanu kaznu u ovom slučaju, pošto se kleveta prema ruskom zakonu može kazniti i zatvorom do dve godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)