NENSI PELOSI PREDLOŽILA: Formirati nezavisnu komisiju koja će da istraži napad na Kapitol

tanjug

16. 02. 2021. u 00:17

PREDSEDAVAJUĆA Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi izjavila je danas da bi zakonodavci trebalo da osnuju nezavisnu komisiju sa zadatkom da preispita "činjenice u uzroke" smrtonosnog napada pristalica bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Kapitol 6. januara.

НЕНСИ ПЕЛОСИ ПРЕДЛОЖИЛА: Формирати независну комисију која ће да истражи напад на Капитол

Foto: EPA

U pismu upućenom američkim zakonodavcima, Pelosijeva je predočila da bi komisija bila osnovana po modelu one koja je istraživala okolnosti terorističkih napada na NJujork i Vašington 11. septembra 2001. i bila zadužena, pored ostalog, da preispita "činjenice u vezi sa spremnošću policije i drugih federalnih, državnih i lokalnih službi bezbednosti", prenosi Rojters.

- Mora se kompletno istražiti šta se dogodilo - poručio je i senator iz Lujzijane Bil Kesidi, jedan od sedmorice republikanaca koji su glasali za opoziv Donalda Trampa.

Posle više od mesec dana od napada na zdanje američkog Kongresa, u kojem je petoro ljudi izgubilo život, kompleks na Kapitol hilu obezbeđuje više od pet hiljada pripadnika službi bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

buki

16.02.2021. 01:36

Nije teško predvideti rezultat istrage komisije poput one iz 2001, kada su Ameri sami srušili te kule, kako bi stvorili alibi za napad na Irak, a zatim Libiju i Siriju, odakle još uvek kradu naftu i prodaju teroristima.

Ene sad

16.02.2021. 05:42

Najgore je kada neko ne ume da prestane. Ova ekipa Demokrata se malo pogubila izmedju prošlosti i sadašnjosti...Amerika, kao i druge države, ima more problema koje valja rešiti. Berza nije svemoguća.