BAJDEN SE OGLASIO PRVI PUT NAKON PROPALOG SUĐENJA TRAMPU: "Ovo je tužno poglavlje naše istorije - podseća nas da je demokratija krhka!"

Tanjug

14. 02. 2021. u 10:09

POVODOM odluke Senata da oslobodi bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa odgovornosti za podsticanje pobune, predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je demokratija krhka i da je dužnost svakog Amerikanca da stane u odbranu istine.

БАЈДЕН СЕ ОГЛАСИО ПРВИ ПУТ НАКОН ПРОПАЛОГ СУЂЕЊА ТРАМПУ: Ово је тужно поглавље наше историје - подсећа нас да је демократија крхка!

Foto AP

- Ovo tužno poglavlje naše istorije, podseća nas da je demokratija krhka. Iako konačno glasanje (u Senatu) nije dovelo do osude, suština optužbe nije dovedena uz pitanje. Čak i oni koji su se usprotivili opozivu, kao lider senatske manjine Mič Mekonel, uvereni su da je Donald Tramp kriv za sramotno zanemarivanje dužnosti i da je praktično i moralno odgovoran za izazivanje talasa nasilja na Kapitol hilu - rekao je Bajden.

Bajden je zaključio da je sada neposredni zadatak da se okonča "necivilizovani rat i zaleči duša nacije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)