AMERIČKA UCENA ZA RUSIJU: Postavili su nemoguć uslov - ili to ili sankcije!

Novosti online

11. 02. 2021. u 20:28

АМЕРИЧКА УЦЕНА ЗА РУСИЈУ: Поставили су немогућ услов - или то или санкције!

Foto: EPA

AMERIKA nikada neće priznati Krim za rusku teritoriju niti će ukinuti sankcije protiv Rusije sve dok ne Moskva ne promeni politiku prema Ukrajini, rekao je u Savetu bezbednosti UN predstavnik Misije SAD Rodni Hanter.

- Nikada nećemo priznati pokušaj Rusije da izvrši aneksiju Krima. Sankcije SAD kao odgovor na agresiju Rusije na istočnu Ukrajinu i okupaciju Krima ostaće na snazi sve dok Rusija ne promeni politiku - rekao je Hanter na sednici koju je sazvala Rusija povodom šestogodišnjice potpisivanja Minskih sporazuma.

Rusija mora, rekao je on, odmah da prekine "agresiju na istočnu Ukrajinu i okupaciju Krima".

- Pozivamo Rusiju da povuče svoje snage iz Ukrajine, da prestane da podržava oružane grupe i da ispunjava obaveze iz Minskih sporazuma - naveo je američki predstavnik.

Rusija je, međutim, nebrojeno puta naglašavala da nije učesnik u konfliktu na istoku Ukrajine.

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja napomenuo je da je nekadašnji šef Monitoring misije OEBS u Ukrajini Ertugrul Apakan ranije izjavio da „misija nije registrovala prisustvo ruskih vojnih jedinica u Donbasu“.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Soko

11.02.2021. 20:46

Ovi kauboji baš su ogrezli u silejdžijstvu.Oni misle da su još uvek bog i batina u svetu.Rusija kriva što se Krim referendumsko otcepio a kauboji nisu krivi što su bez referenduma okupitali Kosovo i Metohiju.E kauboji neće da može.Celom svetu da uvede te sankcije vi ste u silaznoj putanji.Sami sebi kopate jamu i u nju ćete upasti.

Vatro Marx

11.02.2021. 21:02

Bez konkurencija nema zivota, Dobro je da Russija i Kina drze pod kontrolu SAD Amer. nista drugo ne preostaje, samo prijetnjom i provokacijom.

buki

11.02.2021. 21:16

,,Amerika nikad neće prihvatiti rusku aneksiju Krima,, - bolje reći nikada neće oprostiti sebi śto nisu preduhitrili Ruse i Krim pretvorili u američku vojnu bazu.

The Duke

11.02.2021. 21:23

Pa sta se sad Rusija opet pravda neka kazu popravljamo greske komunista mije Putin i Rusija vise izlapelo komunisticko gnezdo.A amerika ne voli komunizam ..Alo bre Putin..

Rile

11.02.2021. 22:29

Jel mu neko rekao da su SAD okupirale Kosovo!Samo sto je razlika ogromna Kosovo su oteli silom ,a na Krimu je bio referendum i narod je rekao gde zeli da zivi.

vladimir

11.02.2021. 22:36

Isto, kao što ni Kosmet neće NIKADA biti država, a Krim je davno zavšena priča! Još da imate pameti ne bi više postavljali "uslove" Rusiji - SMEJE vam se ceo svet! Tu ne mislim na vaše "podanike", jer vi niste svet .....!

Obrad

28.02.2021. 10:23

Sto priznaju kosovo koje je uz njihovu pomoc na isti nacin uz referendum oteto Srbiji, drugo neka jenki uzme malo da cita pa ce mu biti jasno ciji je krim, pa ni rusi ne priznaju njih jer je to indijanska zemlja pa neka je vrate onima cija je, sta je sa avganistanom, irakom, libijom, sirijom,itd