AMERIČKA UCENA ZA RUSIJU: Postavili su nemoguć uslov - ili to ili sankcije!

Novosti online

11. 02. 2021. u 20:28

AMERIKA nikada neće priznati Krim za rusku teritoriju niti će ukinuti sankcije protiv Rusije sve dok ne Moskva ne promeni politiku prema Ukrajini, rekao je u Savetu bezbednosti UN predstavnik Misije SAD Rodni Hanter.

АМЕРИЧКА УЦЕНА ЗА РУСИЈУ: Поставили су немогућ услов - или то или санкције!

Foto: EPA

- Nikada nećemo priznati pokušaj Rusije da izvrši aneksiju Krima. Sankcije SAD kao odgovor na agresiju Rusije na istočnu Ukrajinu i okupaciju Krima ostaće na snazi sve dok Rusija ne promeni politiku - rekao je Hanter na sednici koju je sazvala Rusija povodom šestogodišnjice potpisivanja Minskih sporazuma.

Rusija mora, rekao je on, odmah da prekine "agresiju na istočnu Ukrajinu i okupaciju Krima".

- Pozivamo Rusiju da povuče svoje snage iz Ukrajine, da prestane da podržava oružane grupe i da ispunjava obaveze iz Minskih sporazuma - naveo je američki predstavnik.

Rusija je, međutim, nebrojeno puta naglašavala da nije učesnik u konfliktu na istoku Ukrajine.

Ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja napomenuo je da je nekadašnji šef Monitoring misije OEBS u Ukrajini Ertugrul Apakan ranije izjavio da „misija nije registrovala prisustvo ruskih vojnih jedinica u Donbasu“.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije 2014. godine, nakon referenduma na kojem je ubedljiva većina stanovnika ovog poluostrva glasala za ulazak u sastav Ruske Federacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!