HILJADE RUSKIH PADOBRANACA U AKCIJI: Napad sa neba na kamp "terorista" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2021. u 15:25

VIŠE od 1000 padobranaca „zarobilo je i uništilo“ komandni centar i kamp za obuku ilegalnih vojnih formacija tokom druge faze komandno-štabnih vežbi dva puka Ivanovo-gardijskih vazdušno-desantnih snaga Rusije.

ХИЉАДЕ РУСКИХ ПАДОБРАНАЦА У АКЦИЈИ: Напад са неба на камп терориста (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Odredi za zauzimanje objekata uslovnog neprijatelja prevezeni su avionima vojno-transportne avijacije Il-76MD od aerodroma Ivanovo-Severni do mesta sletanja Budihino u Kostromskoj oblasti.

Ukrcavanje padobranaca u avione vojno-transportne avijacije odvijalo se tajno, rano ujutro, na aerodromu Ivanovo-Severni.

- Danas su vojnici dva puka vežbali desant i zauzimanje aerodroma. Predstoji im marš u rejonu poligona 'Pesočnoe' u Jaroslavskoj oblasti, gde će se obaviti vežba, sa fazama gađanja - pojasnio je rukovodilac vežbi, vršilac dužnosti komandanta Ivanovske gvardijske vazdušno-desantne jedinice Aleksandar Kornjev.

Komandno-štabne vežbe sa vazdušnim napadima i gađanjem održavaju se od 8. do 11. februara u oblastima Ivanovo, Kostroma i Jaroslav u cilju provere spremnosti vojnih jedinica formacije za planiranje borbenih dejstava i praktičnu upotrebu jedinica.

U vežbama je učestvovalo više od 1.500 pilota i oko 100 jedinica vojne opreme, među kojima su borbena vozila BMD-2K-AU, BTR-D, BTR-ZD, 120 milimetarsko samohodno artiljerijsko oružje 2S9 „Nona-S“, 122 milimetarske haubice D-30, malokalibarsko naoružanje i minobacači, kao i sedam aviona Il- 76MD vojno-transportne avijacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu