ZA DAN IZBODENO 15 OSOBA, DVE PREMINULE: Stravičan vikend u Londonu, narod u strahu! (VIDEO)

Novosti online

07. 02. 2021. u 10:26

U LONDONU je, za samo 24 sata, u petak i subotu, izbodeno čak 15 osoba, a dve su preminule.

ЗА ДАН ИЗБОДЕНО 15 ОСОБА, ДВЕ ПРЕМИНУЛЕ: Стравичан викенд у Лондону, народ у страху! (ВИДЕО)

Foto: EPA

Među povređenima je i tinejdžer star svega 15 godina, a jedna od žrtava ima samo 22. O stravična 24 sata u Londonu, u Velikoj Britaniji, izveštavala je za Skaj njuz novinarka Milena Veselinović, inače Srpkinja rođena u Beogradu.

- Bila su ovo izuzetno nasilna 24 sata za prestonicu. Mladić star 15 godina izboden je u Pimliku, ali na sreću, nije u teškom stanju. Ranije su dve osobe izbodene, jedan mladić star 22 godine je preminuo na licu mesta, a drugi, za kog se veruje da je tinejdžer, nalazi se u teškom stanju - navela je ona.

Kako je dodala, policija smatra da svi slučajevi, kojih je za dan bilo devet, nisu ni na koji način povezani, a da su zbog ovih napada uhapšene četiri osobe.

Inače, jezivi niz napada u Londonu započeo je u petak u 18.56 sati, kada je policiji prijavljeno da je jedan muškarac izboden na adresi Čapmen roud, posle čega je prebačen u bolnicu. Svega 20 minuta kasnije, četvorica mladića, starih oko 20 godina, primljena su u bolnicu zbog uboda nožem.

Krvavi niz nastavljen je sat vremena kasnije, kada je policija na adresi Visbič roud zatekla izbodenog mladića starog 22 godine. On je oko 21 sat, na licu mesta, proglašen mrtvim.

U 20.51 policija je dobila informaciju da su još dvojica muškaraca starih oko 30 godina, primljena u bolnicu u južnom Londonu sa ubodnim ranama. Do incidenta je došlo u Džej Gardensu. U Dingvol roudu takođe je izboden muškarac (40), a policija je o tome obaveštena u 21.12 časova.

Već sutradan, u subotu pre podne, oko 11 sati, policiji je prijavljena tuča u Hadli Grovu u kojoj je izboden mladić star oko 20 godina. Dva muškarca su uhapšena povodom ovog incidenta.

U 15.07 sati, na adresi London roud, izboden je mladić (24), koji je prebačen u bolnicu sa lakšim telesnim povredama. U Vilzden lejnu je dva i po sata kasnije došlo do još jednog napada u kojem je stradao jedan muškarac, a drugi je povređen i prevezen u bolnicu u teškom stanju. Obojica su izbodena.

U Pimliku je u 18.20 pronađen izboden tinejdžer (15). Prebačen je u bolnicu, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Iako se svi ovi slučajevi smatraju izolovanim, iz londonske policije navode da zbog toga ovi napadi "nisu manje šokantni".

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a