ŽESTOK ODGOVOR NA NAPAD TURSKIH SNAGA: Na nišanu važna postrojenja - sve u dimu dok prolazi konvoj Rusa (VIDEO)

Novosti online

06. 02. 2021. u 09:40

ЖЕСТОК ОДГОВОР НА НАПАД ТУРСКИХ СНАГА: На нишану важна постројења - све у диму док пролази конвој Руса (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

SIRIJSKE demokratske snage (SDF) izvršile su napade na turske oružane snage u severnoj Raki, koji su bili odgovor na kontinuirano granatiranje i napade na Ajn Isu.

Na video snimku koji je objavila Havar novinska agencija (ANHA) vide se snajperi SDF kako uništavaju toplotni sistem ugrađen na tornju turske postaje u blizini grada Mu'alak, severozapadno od Ajn Ise.

Na video snimku se takođe vidi uništavanje teškog naoružanja, najverovatnije protivavionskog topa AZP S-60, od strane SDF boraca u predgrađu Ajn Ise.

Dan ranije, turske snage granatirale su položaje SDF u Ajn Isi i njenim periferijima.

Agencija je podelila snimak na kojem se vidi kako minobacači gađaju mete u trenutku kada konvoj ruskih oružanih snaga prolazi tuda.

Nekoliko jedinica ruske vojne policije i Sirijske arapske vojske (SAA) raspoređeno je oko Ajn Ise i u drugim delovima severoistočne Sirije, kako bi nadgledali područje u kojem je na snazi prekid vatre između turskih snaga i SDF.  

Turske snage pojačale su napade na Ajn Ise pre nekoliko meseci.

SDF ne slušaju upozorenja Rusa i odbili su njihov zahtev da grad koji su zauzeli predaju. Kao rezultat svega situacija oko grada je i dalje nestabilna.

Više vesti možete čitati KLIKOM OVDE.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)