OBJAVLJIVANJE PLANA ZA KARANTIN: Za one koji dolaze u Britaniju, mogućnost uvođenja karantinskih hotela

Tanjug

27. 01. 2021. u 09:32

BRITANSKA vlada će danas objaviti planove u vezi ograničenog hotelskog karantina za Britance koji se vraćaju iz 30 visokorizičnih zemalja obuhvaćenih zabranom putovanja zbog Kovid 19, piše britanski „Tajms“.

ОБЈАВЉИВАЊЕ ПЛАНА ЗА КАРАНТИН: За оне који долазе у Британију, могућност увођења карантинских хотела

Foto Tanjug

Te zemlje uključuju Južnu Ameriku, Portugal, Zelenortska ostrva i Južnu Afriku, prenosi Rojters.

Premijer Boris DŽonson je odbio poziv ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel na uvođenje privremenog zatvaranja granica, izvestio je Tajms, dodajući da je Patel tražila zabranu putovanja kako bi se zaustavio prenos u zemlju potencijalno otpornih sojeva koronavirusa na vakcine.

Britanski premijer je najavio ranije da se razmatra mogućnost uvođenja karantinskih hotela za one koji dolaze u Britaniju kako bi sprečio rizik od ulaska novih mutiranih sojeva koronavirusa u zemlju, a šefovi aviokompanija, uključujući "Britiš ervejz", "Virdžin atlantik" "i Izidžet", kritikovali su juče takav mogući plan za neke ili sve dolaske u Britaniju i zatražili paket ekonomske podrške.

Britanija je u novoj godini pretrpela nagli porast infekcija Kovid 19 i smrtnih ishoda, delimično podstaknute novom, zaraznijom mutacijom virusa koja je prvi put identifikovana u jugoistočnoj Engleskoj, navodi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)