AMERIČKI MEDIJI OCENJUJU RUSKO NAORUŽANJE: Evo kako su ga komentarisali (VIDEO)

Novosti onlajn

18. 01. 2021. u 22:44

UNIVERZALNI desantni brodovi „Ivan Rogov“ i „Mitrofan Moskaljenko“ po svojim mogućnostima biće jedinstveni instrument Ratne mornarice Rusije prilikom izvođenja različitih borbenih operacija. Osim iskrcavanja desanta, oni mogu voditi protivpodmorničku i protivminsku odbranu, piše analitički magazin „Drajv“.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОЦЕЊУЈУ РУСКО НАОРУЖАЊЕ: Ево како су га коментарисали (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ Minoboronы Rossii

Prednosti brodova, projekta 23900 koje gradi brodogradilište „Zaliv“ u Kerču može nositi 16 helikoptera, uključujući desantne Ka-29, protivpodmorničke Ka-27, helikopter za radiolokaciono osmatranje Ka-31 i udarne Ka-52K „Katran“ koji mogu biti naoružani dozvučnim protivbrodskim raketama H-35. Na nosačima helikoptera će se nalaziti i dronovi različitih namena.

Drugi kvalitet univerzalnih desantnih brodova „Ivan Rogov“ i „Mitrofan Moskaljenko“ je mogućnost raspoređivanja na njima velike količine tehnike, pomoćnih brodova i morske pešadije.

- Očekuje se da će brodovi projekta 23900 moći nositi šest desantnih brodova za prevoz 75 oklopnih vozila, 900 vojnika i pomoćne oprema za desantne operacije. Ti brodovi će se moći koristiti i kao ploveće bolnice ili kao komandni brodovi za priobalne operacije - navodi list.

Nosači helikoptera mogu da rešavaju zadatke protivpodmorničke i protivminske odbrane, kao i da učestvuju u humanitarnim misijama. Na kraju, navode eksperti, u dugoročnoj perspektivi novi desantno-ofanzivni brodovi Rusije će biti „važna dopuna njenim morskim mogućnostima“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a