STRAH OD NOVOG SOJA KORONA VIRUSA: U Francuskoj ponovo počinje zatvaranje, policijski čas traje 12 sati

OD DANAS u celoj Francuskoj policijski čas počinje već od 18 sati i trajaće punih dvanaest sati svakoga dana, do 6 sati ujutro sutradan. Ove mere su uvedene zbog opreza od mogućeg širenja britanske i južnoafričke varijante korona virusa, i biće na snazi najmanje dve nedelje.

СТРАХ ОД НОВОГ СОЈА КОРОНА ВИРУСА: У Француској поново почиње затварање, полицијски час траје 12 сати

Foto Tanjug-AP

U Francuskoj je u petak registrovan 21.271 novooboleli od kovida 19. Među njima je 3.785 koji su se zarazili u staračkim domovima od utorka do petka, dok su preostali inficirani dobili pozitivan test među ostatkom populacije u petak.

Procenat pozitivnih u odnosu na testirane već nekoliko dana stoji na 6,5 odsto.

Preminulo je još 636 ljudi, među kojima 280 pacijenata u bolnicama u petak i 356 žitelja domova za stare od utorka do petka. Petak i utorak su dani kada se zbirno pridodaju podaci iz staračkih domova, dok se za ostali deo stanovništva statistika vodi svakodnevno.

Broj pacijenata u bolnicama je porastao za 26 na 25.043, a na reanimaciji za 14, na 2.740.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...