„NE TREBA NAM BAJDENOVA DOZVOLA!” Erdogan najavio isporuku drugog puka S-400, turski prst u oko SAD!

Novosti online

15. 01. 2021. u 12:54

„НЕ ТРЕБА НАМ БАЈДЕНОВА ДОЗВОЛА!” Ердоган најавио испоруку другог пука С-400, турски прст у око САД!

Foto: Presidential Press Service via AP, Pool/EPA

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi krajem januara trebalo da počnu pregovori sa Rusijom po pitanju isporuke drugog puka protivvazduhoplovnih sistema S-400.

Kako je rekao, Turska po tom pitanju nema nameru da traži dozvolu od Sjedinjenih Američkih Država.

- Niko neće određivati kakve korake preduzimamo po pitanju nacionalne odbrane, to je stvar isključivo naše zemlje,. Po pitanju prvog puka S-400 – pitanje je rešeno, sada nastavljamo pregovori po pitanju drugog - rekao je turski predsednik.

On je dodao da će nakon stupanja na dužnost novoizabranog predsednika DŽoa Bajdena pregovori sa Amerikom oko S-400 biti nastavljeni.

- Ne znam šta će na to imati da kaže Bajden, ali u svakom slučaju nemamo nameru da dozvolu tražimo ni od koga - zaključio je Erdogan.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

buki

15.01.2021. 14:53

Erdogan je zaista postao agresivan i bahat, ali u slučaju SAD, samo takav i treba biti. One koji nemaju takvu dozu drskosti, Amerikanci gaze i pišaju im po glavi.

crna trava

15.01.2021. 14:56

bravo za Erdogana , netreba namazapadne zemlje da diktiraju sta treba da jedemo u svojoj kuci Podrzavam Erdogana u turskoj treba turska vlada i narod da odluci a ne eu i amer sta ,i odkoga da kupuju.