OPOZIV ĆE SE DEMOKRATAMA VRATITI KAO BUMERANG: Mračne prognoze ruskog senatora o budućnosti Amerike

Novosti online

15. 01. 2021. u 09:13

RUSKI senator Aleksej Puškov prokomentarisao je impičment protiv odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa rekavši da nije isključeno da će se i novoizabrani lider DŽo Bajden suočiti sa sličnom situacijom.

ОПОЗИВ ЋЕ СЕ ДЕМОКРАТАМА ВРАТИТИ КАО БУМЕРАНГ: Мрачне прогнозе руског сенатора о будућности Америке

FOTO: EPA

- Pretvaranje impičmenta predsednika u banalnu proceduru vratiće se demokratama poput bumeranga – republikanci već nameravaju da pripreme impičment Bajdenu zbog korupcije - napisao je ruski senator na Telegramu.

Prema njegovim rečima, to neće biti moguće učiniti pre izbora za Kongres 2022. godine, jer predstavnici Republikanske stranke nemaju većinu u Predstavničkom domu, ali ih od demokrata deli samo pet mesta.

- Ako republikanci prevaziđu taj jaz, Bajden rizikuje da na sebi oseti sve čari impičmenta - zaključuje Puškov.

Podsetimo, Predstavnički dom američkog Kongresa je sa 232 glasa „za“ usvojio opoziv predsednika Donalda Trampa, čime je on postao prvi lider SAD čiji je opoziv ovo telo izglasalo dva puta. Za opoziv je, pored demokrata, glasalo i 10 kongresmena iz redova republikanaca. Protiv impičmenta izjasnilo se 197 kongresmena.

Nakon toga se kongresmenka Mardžori Tejlor Grin iz DŽordžije obavezala se da će pokrenuti član o impičmentu protiv DŽoa Bajdena na samom početku njegovog prvog mandata u Beloj kući, kopirajući potez demokrata koji su to uradili odlazećem američkom predsedniku Donaldu Trampu.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)