BIO BI TO STRAŠAN PRESEDAN: Pens pisao Pelosi zbog zahteva da primeni 25. amandman

Novosti online

13. 01. 2021. u 08:30

POTPREDSEDNIK SAD Majk Pens uputio je pismo predsedavajućoj Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi u kome navodi da bi primena 25. amandmana protiv predsednika Donalda Trampa „bila strašan presedan“.

БИО БИ ТО СТРАШАН ПРЕСЕДАН: Пенс писао Пелоси због захтева да примени 25. амандман

Foto: Printskrin

Pelosi predvodi demokrate koje od Pensa traže da primeni četvrtu tačku 25. amandmana, koja kaže da potpredsednik preuzima predsednička ovlašćenja u slučaju da predsednik SAD nije sposoban da obavlja svoju dužnost.

- Ne verujem da bi takva akcija bila u najboljem interesu naše nacije, niti bi bila u skladu sa našim ustavom - naveo je Pens, podsećajući da nije želeo da izađe iz ustavnih okvira ni kada su u Kongresu potvrđivani rezultati predsedničkih izbora.

Zahtev Predstavničkog doma Pens je nazvao „političkim igrama“ pred kojima ne želi da popusti, objavili su američki mediji.

- Pozivam vas i svakog člana Kongresa da izbegavate akcije koje će izazivati dalje podele i podgrevati strasti. Radite sa nama da snizimo temperaturu i ujedinimo zemlju kako se pripremamo za inauguraciju Džoa Bajdena za sledećeg predsednika - naveo je Pens.

Potpredsednik SAD podsetio je Pelosi da je ona bila ta koja je govorila kako 25. amandman mora biti baziran na medicinskoj odluci, a ne na „mišljenju ili ponašanju koje nam se ne sviđa“.

- Prema našem ustavu, 25. amandman nije sredstvo kažnjavanja ili uzurpacije. Bio bi strašan presedan koristiti ga na taj način - napisao je Pens.

(Sputnjik.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a