SA IZDAJNICIMA NE PREGOVARAMO: Lukašenko raskrinkao plan koji Zapad ima za Belorusiju

Novosti online

12. 01. 2021. u 17:47

СА ИЗДАЈНИЦИМА НЕ ПРЕГОВАРАМО: Лукашенко раскринкао план који Запад има за Белорусију

Foto: RIA.ru

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su vlasti zemlje spremne da vode dijalog o bilo kojim pitanjima, uključujući ona vezana za ustavnu reformu, sa opozicijom, ali ne i sa izdajnicima.

- Spremni smo da razgovaramo sa svim poštenim ljudima. Uključujući i opoziciju. Ali ne i sa izdajnicima. Spremni smo da vodimo dijalog sa bilo kojom opozicijom (to ste već videli i znate) o svim pitanjima, od ustavnih promena do budućnosti naše Belorusije - rekao je Lukašenko.

Beloruski lider pri tome je naglasio da vlasti ni pred kim neće kleknuti.

- Još jednom ističem: spremni smo da u tom pogledu vodimo dijalog sa svim snagama – i opozicionim, ne-opozicionim, koje će raditi na tome da u zemlji bude bolje - naveo je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, ne može se izgraditi zemlja, i čak ni u Belorusiji „preuzeti vlast na osnovu uništenja“. Lukašenko je uveren da Belorusi neće trpeti „pad i uništavanje“.

- A onda ćemo, kako nam obećavaju, sve ovo prevazići i obogatiti se. To se nikada i nigde nije desilo i neće se desiti. Primeri suseda ukazuju na suprotno - zaključio je predsednik.

Ranije je Lukašenko izjavio da će nacrt novog ustava zemlje biti gotov do kraja ove godine, posle čega će biti podnet na razmatranje građanima na referendumu. Istovremeno, beloruska opozicija saopštila je da je već pripremila svoj nacrt izbornog pravilnika i nacrt ustava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)