SA IZDAJNICIMA NE PREGOVARAMO: Lukašenko raskrinkao plan koji Zapad ima za Belorusiju

Novosti online

12. 01. 2021. u 17:47

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su vlasti zemlje spremne da vode dijalog o bilo kojim pitanjima, uključujući ona vezana za ustavnu reformu, sa opozicijom, ali ne i sa izdajnicima.

СА ИЗДАЈНИЦИМА НЕ ПРЕГОВАРАМО: Лукашенко раскринкао план који Запад има за Белорусију

Foto: RIA.ru

- Spremni smo da razgovaramo sa svim poštenim ljudima. Uključujući i opoziciju. Ali ne i sa izdajnicima. Spremni smo da vodimo dijalog sa bilo kojom opozicijom (to ste već videli i znate) o svim pitanjima, od ustavnih promena do budućnosti naše Belorusije - rekao je Lukašenko.

Beloruski lider pri tome je naglasio da vlasti ni pred kim neće kleknuti.

- Još jednom ističem: spremni smo da u tom pogledu vodimo dijalog sa svim snagama – i opozicionim, ne-opozicionim, koje će raditi na tome da u zemlji bude bolje - naveo je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, ne može se izgraditi zemlja, i čak ni u Belorusiji „preuzeti vlast na osnovu uništenja“. Lukašenko je uveren da Belorusi neće trpeti „pad i uništavanje“.

- A onda ćemo, kako nam obećavaju, sve ovo prevazići i obogatiti se. To se nikada i nigde nije desilo i neće se desiti. Primeri suseda ukazuju na suprotno - zaključio je predsednik.

Ranije je Lukašenko izjavio da će nacrt novog ustava zemlje biti gotov do kraja ove godine, posle čega će biti podnet na razmatranje građanima na referendumu. Istovremeno, beloruska opozicija saopštila je da je već pripremila svoj nacrt izbornog pravilnika i nacrt ustava.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije