BAJDENOV PLAN ZA BERNIJA: On je moj prijatelj, radi fantastično - evo šta je pošlo po "zlu"

Novosti online

10. 01. 2021. u 11:13

БАЈДЕНОВ ПЛАН ЗА БЕРНИЈА: Он је мој пријатељ, ради фантастично - ево шта је пошло по злу

Foto: EPA

NOVOIZABRANI američki predsednik DŽo Bajden je izjavio da je ozbiljno razmišljao da stranačkog kolegu, senatora iz Vermonta Bernija Sandersa predloži za ministra rada.

Ali, tvrdi da su obojica bili saglasni da to ne treba uraditi nakon što je Demokratska stranka osvojila većinu u Senatu.

Sanders je u dva navrata pokušao da osvoji demokratsku nominaciju za predsednika Sjedinjenih Američkih Država, a smatra se među najzaslužnijim zašto je Bajden izabran za predsednika.

- Ozbiljno sam razmatrao da prijatelja Sandersa predložim za ministra rada. Uveren sam da bi uradio fantastičan posao. Od njega ne postoji strastveniji i predaniji partner radnicima ove zemlje - rekao je Bajden.

Prema njegovim rečima, od toga je odustao nakon što su demokrate pobedile u izborima za Senat u DŽordžiji. Dakle, da je Sanders predložen za ministra morali bi biti raspisani novi izbori za senat u Vermontu. Demokrate bi time pod rizik stavile kontrolu u gornjem domu Kongresa.

Bajden je najavio da će, kako je kazao, putovati sa Sandersom kako bi se sastajali s radnicima koji su zaboravljeni i zapostavljeni. Poručio je da će sarađivati na jačanju radničke klase i zaštite dostojanstva radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)