U MARSEJU SUTRA UVEČE NA SNAZI POLICIJSKI ČAS: U Francuskoj više od 20.000 novozaraženih

Tanjug

09. 01. 2021. u 22:07

U FRANCUSKOJ je u poslednja 24 sata registrovano 20.177 novozaraženih korona virusom, saopštilo je večeras ministarstvo zdravlja te zemlje.

У МАРСЕЈУ СУТРА УВЕЧЕ НА СНАЗИ ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС: У Француској више од 20.000 новозаражених

Foto: EPA

Od poslednjeg preseka zabeležen je 171 smrtni slučaj povezan sa kovidom-19, prenosi Rojters.

Ukupno je u Francuskoj zaraženo više od 2,7 miliona ljudi, a preminulo je 67.599 obolelih.

Po broju preminulih Francuska je na sedmom mestu na svetu.

Zbog velikog broja zaraženih, ali i preminulih, u Marseju će od sutra uveče biti na snazi stroži policijski čas u okviru vladinih mera za suzbijanje širenja koorna virusa.

Tako će se Marsej pridružiti Strazburu i Dižonu, gde policijski čas počinje u 18 sati, umesto kao ranije u 20 sati, i završava se u 6 ujutru.

Policijski čas u Parizu za sada ostaje nepromenjen, ali vlada ne isključuje mogućnost uvođenja strožih mera ako se epidemiološka situacija u Francuskoj pogorša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...