NEĆEMO BITI ZAMORČIĆI FARMACEUTSKIH KOMPANIJA: Rohani zabranio uvoz stranih vakcina u Iran

Novosti online

09. 01. 2021. u 17:00

TEHERAN je odbacio pokušaje stranih kompanija da testiraju svoje vakcine protiv koronavirusa na Irancima, rekao je predsednik Hasan Rohani, dodajući da će ta zemlja kupiti sigurnu vakcinu za svoje stanovništvo.

НЕЋЕМО БИТИ ЗАМОРЧИЋИ ФАРМАЦЕУТСКИХ КОМПАНИЈА: Рохани забранио увоз страних вакцина у Иран

Foto: EPA

- Strane kompanije su želele da nam daju vakcine kako bi bile testirane na iranskom narodu. Ali ministarstvo zdravlja je to sprečilo - rekao je Rohani za državnu TV, ne imenujući proizvođače koji su pokušali da kontaktiraju vladu u Teheranu.

- Naši ljudi neće biti zamorčići za testiranje kompanija koje proizvode vakcine - dodao je Rohani.

- Iranske vlasti će nabaviti strane vakcine za koje je već dokazano da su "sigurne" za kampanju imunizacije - uveravao je predsednik.

Te vakcine definitivno neće dolaziti iz Amerike ili Britanije, jer je iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei rekao u petak da su ove zemlje "zabranjene" zbog nepouzdanosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!