NEMA VIŠE TVITOVANJA: Tviter trajno zabranio nalog Donaldu Trampu (FOTO)

Novosti online

09. 01. 2021. u 00:50

TVITER nalog američkog predsednika Donalda Trampa je „trajno suspendovan“, odnosno zabranjen.

НЕМА ВИШЕ ТВИТОВАЊА: Твитер трајно забранио налог Доналду Трампу (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

Kompanija je saopštila da postoji rizik od nasilja zbog načina na koji se njegove poruke tumače.

- Posle detaljnih pregleda nedavnih tvitova Donalda Trampa i konteksta istih, odlučili smo da ga trajno suspendujemo zbog rizika od daljeg podsticanja na nasilje - kompanija je objavila u petak uveče.

Kao uvredljive tvitove koji su doveli do zabrane, Tviter je citirao Trampa koji je rekao da neće ići na inauguraciju Bidena i da 75 miliona američkih patriota koji su glasali za njega „neće biti nepoštovani ili tretirani nepravedno na bilo koji način, u obliku ili formi”.

- Ovi tvitovi „moraju se tumače u kontekstu širih događaja u zemlji i na načine na koji predsednikove izjave mogu mobilizovati različitu publiku, kao i da mogu da dovedu do podsticanja nasilja, a u kontekstu svega što se dešavalo i što je sa ovog naloga stiglo poslednjih nedelja - saopštio je je Tviter, uz napomenu da ove poruke predstavljaju „veličanje nasilja“.

Tviter je već privremeno blokirao Trampov nalog posle upada Trampovih pristalica u zgradu Kapitola u sredu i upozorio da će dodatna kršenja pravila sa predsednikovih naloga da dovedu do trajne suspenzije naloga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba