KINEZI DEMANTUJU AMERIČKOG BEZBEDNJAKA: To su nekvalitetne laži i glasine, virus nije pobegao iz laboratorije

Novosti online

04. 01. 2021. u 13:50

IZJAVE zamenika američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Metjua Potindžera da je virus korona SARS-CoV-2 pobegao iz laboratorije u Vuhanu predstavljaju nekvalitetne laži i glasine, izjavila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

КИНЕЗИ ДЕМАНТУЈУ АМЕРИЧКОГ БЕЗБЕДЊАКА: То су неквалитетне лажи и гласине, вирус није побегао из лабораторије

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Potindžer je visoki zvaničnik i, suprotno očekivanjima, i dalje ponavlja ove nekvalitetne laži i glasine. Zaista se nadam da će američka strana razjasniti da li je ovo Potindžerovo lično mišljenje ili zvanični stav američke administracije - rekla je Hua na brifingu.

Ona je naglasila da su „takozvanu teoriju o veštačkom poreklu virusa ili bekstvu iz laboratorije“ opovrgli gotovo svi eminentni stručnjaci u ovoj oblasti, uključujući i američke.

- Ako Sjedinjene Američke Države daju takve izjave, onda tražimo da nam dostave dokaze - istakla je ona.

Ranije je britanski list „Dejli mejl“ pisao da je Potindžer izjavio da je najverovatnija teorija prema kojoj je uzrok pandemije bekstvo virusa korona iz laboratorije u Kini. Prema njegovim rečima „sve je više dokaza da je laboratorija najverovatniji izvor virusa“.

Ranije je saopšteno da će međunarodna misija koju vodi Svetska zdravstvena organizacija (SZO) otići u kineski Vuhan u prvoj nedelji januara kako bi istražila izvor virusa korona.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a