NESUGLASICE U VEZI SA ZAKONOM U ASUTRIJI: Opozicija se protivi "otključavanju"

Tanjug

04. 01. 2021. u 12:13

ZBOG najave opozicije da će blokirati izmenu zakona o Kovid-u, kojim je trebalo da se omogući „otključavanje“ građana koji budu učestvovali u masovnom testiranju i budu imali negativan rezultat, vlada najavljuje da će zaključavanje biti produženo.

НЕСУГЛАСИЦЕ У ВЕЗИ СА ЗАКОНОМ У АСУТРИЈИ: Опозиција се противи откључавању

Foto: EPA

Naime, vlada je nameravala da omogući građanima koji se budu testirali da od 18. januara, kada je trebalo ponovo da otvore sve radnje, ugostiteljski objekti, kulturne ustanove, turizam, da se „otključaju“ nedelju dana ranije od onih koji ne žele da se testiraju.

Opozicija je najavila blokadu izmene zakona, pa sada, kako tvrdi APA, vlada namerava da produži meru zaključavanja, koja je na snazi od 26. decembra, za sve do 24. januara, a obuhvata radnje, restorane, turističke firme i škole do 24. januara.

To bi ujedno značilo da bi strogi režim ulaska u zemlju, koji predviđa obavezan desetodnevni karantin, koji se može prekinuti tek nakon pet dana izolacije negativnim testom, bio produžen do 24. januara.

Ministarstvo zdravlja zakazalo je za danas razgovore sa opozicijom i pokrajinama, ali je malo verovatno da će opozicija promeniti svoj stav i omogućiti usvajanje predloga izmene zakona, koji je upućen na razmatranje 31.decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)