IZRAELCI SE BRUTALNO NAORUŽAVAJU! Kupuju još jednu eskadrilu F-35 pre Trampovog odlaska

Tanjug

04. 01. 2021. u 11:38

IZRAELSKI ministar odbrane Beni Ganc izjavio je danas da ta zemlja želi da kupi još jednu, treću po redu, eskadrilu nevidljivih aviona F-35 od Sjedinjenih Država i da se nada da će dogovor biti postignut pre nego predsednik SAD Donald Tramp ode sa funkcije 20. januara.

ИЗРАЕЛЦИ СЕ БРУТАЛНО НАОРУЖАВАЈУ! Купују још једну ескадрилу Ф-35 пре Трамповог одласка

Foto: Free Images Pixabay

- Bez sumnje, moramo proširiti broj F-35 aviona. Trenutno imamo dve eskadrile. Pretpostavljam da ćemo to proširiti. To sam tražio od Amerikanaca - rekao je ministar odbrane Beni Ganc.

- Kupili bi još jednu eskadrilu F-35, a zatim bi se pozabavili pitanjem da li nastavljamo da proširujemo F-35, ili idemo na nabavku za F-15? - dodao je izraelski ministar.

Upitan da li bi Izrael mogao da završi ugovor o nabavci novih aviona sa Sjedinjenim Državama pre nego što Tramp napusti dužnost, ministar je odgovorio da se nada da je to moguće.

Ganc nije precizirao broj F-35 u predloženoj novoj eskadrili. Zvaničnici odbrane rekli su da se dve eskadrile koje je Izrael već nabavio sastoje od 50 aviona.

Izrael je nedavno razgovarao sa Vašingtonom o tome kako da sačuva svoju vojnu prednost nakon što je Trampova administracija prošle godine odobrila moguću prodaju F-35 Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ovaj avion je ranije u regionu bio dostupan samo Izraelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni