ZABRANA SLUŽENJA ALKOHOLA I KUĆNIH OKUPLJANJA: Norveška uvodi nove mere za suzbijanje virusa

Tanjug

03. 01. 2021. u 19:22

NORVEŠKA će uvesti nova ograničenja kako bi sprečila ponovni porast infekcija korona virusa, izjavila je danas premijerka Erna Solberg i najavila, između ostalog, zabranu služenja alkohola u restoranima i barovima širom zemlje i kućnih okupljanja.

ЗАБРАНА СЛУЖЕЊА АЛКОХОЛА И КУЋНИХ ОКУПЉАЊА: Норвешка уводи нове мере за сузбијање вируса

Foto Depositphotos

Nordijska zemlja zabeležila je porast slučajeva tokom poslednjih mesec dana i sada procenjuje da jedna bolesna osoba u proseku zarazi 1,3 osobe, saopštile su vlasti, prenosi Rojters.

- Vidimo još znakova novog talasa infekcija- rekla je Solbergova na konferenciji za novinare, navodeći kao razloge proslavu Božića i Nove godine i pojavu zaraznije varijante virusa koja je prvi put identifikovana u Velikoj Britaniji.

U četvrtak je Oslo uveo obavezne testove na kovid-19 za sve ljude koji su stigli u Norvešku po dolasku ili u roku od 24 sata.

Dvonedeljni kumulativni broj slučajeva na 100.000 stanovnika bio je 113,6 u nedelji od 21. do 27. decembra, četvrti najniži u Evropi iza Islanda, Grčke i Finske, saopštio je Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti, prenosi Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)