HUTI SPREMNI DA NAPRAVE HAOS: Poslednje upozorenje Saudijskoj Arabiji pred buru!

Novosti online

27. 12. 2020. u 17:48

SNAGE Huta su upozorile Saudijsku Arabiju na "značajnu eskalaciju" ukoliko se region Crvenog mora pretvori u ratnu zonu. Pokret Ansaralah (Huti) iz Jemena uputio je u subotu upozorenje Saudijskoj Arabiji zbog pretvaranja regiona Crvenog mora u ratnu zonu.

ХУТИ СПРЕМНИ ДА НАПРАВЕ ХАОС: Последње упозорење Саудијској Арабији пред буру!

Foto: EPA

Prema TV "Al-Masira", Pokret Ansarallah upozorio je da će, ako Saudijska koalicija uvede regiju Crvenog mora u ratnu zonu, "eskalacija tada postati mnogo veća".

- Mi smo za bezbednost Crvenog mora i slobodu plovidbe - rekao je Džalal Al-Ruvajšan, zamenik šefa odbrane i bezbednosnih poslova u vladi pokreta Ansarallah.

Saudijski kanal "Al-Hadat" objavio je u subotu video snimak u kojem je dokumentovano uništavanje mina koje je navodno podmetnuo Pokret Ansarallah.

Značajno je napomenuti da se Ujedinjene nacije, Evropa i neki američki i regionalni zvaničnici i organizacije za humanitarnu pomoć protive uvrštavanju Pokreta Ansaralah (Huti) na crnu listu, jer bi to dovelo do sankcija koje bi mogle ometati međunarodne isporuke pomoći u vreme kada glad preti Jemenu.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a