AUSTRIJA PO TREĆI PUT "POD KLJUČEM": Od ponoći na snagu stupile nove mere, najavljen i strogi režim ulaska u zemlju

Tanjug

26. 12. 2020. u 00:46

U AUSTRIJI su od ponoći na snagu stupile nove pooštrene mere u borbi protiv pandemije korona virusa, kojim se ta zemlja ponovo zaključava, treći put ove godine.

АУСТРИЈА ПО ТРЕЋИ ПУТ ПОД КЉУЧЕМ: Од поноћи на снагу ступиле нове мере, најављен и строги режим уласка у земљу

Foto: EPA

Treće zaključavanje trajaće mesec dana, do 26. januara, ali će za one koji budu učestvovali u dobrovoljnom masovnom testiranju "otključavanje" biti moguće od 18. januara.

Novim zaključavanjem ponovo je na snagu stupio celodnevni policijski čas, a iz kuće je moguće izaći u kupovinu svakodnevnih potrepština, zbog odlaska kod lekara, na posao, ali i pružanja pomoći drugima, te i u šetnju ili na individualno bavljenje sportom zbog psihičkog i fizičkog zdravlja.

Pooštrene mere predviđaju značajno smanjenje kontakata, tako što je jednom domaćinstvu omogućeno da ima kontakt sa samo jednom osobom iz drugog domaćinstva.

o znači da ni za Novu godinu neće biti moguće napuštati kuću bez valjanog razloga, kao ni slavlje sa onima koji nisu ukućani.

Sve prodavnice, izuzev prodavnica namirnica, drogerija, pekara, mesara i slično, kao i apoteka, su zatvorene.

Takođe, servisi za automobile i bicikle ostaju otvoreni.

Ostaju zatvoreni i restorani i hoteli, kao i kulturne ustanove.

Na javnim mestima ostaje pravilo distance o jednog metra prema drugim osobama, a u zatvorenom prostoru mora se nositi i maska.

Takođe, do 18. januara na snazi je stroži režim ulaska u Austriju, koji predviđa obavezan desetodnevni karantin, koji se može prekinuti negativnim testom, ali tek nakon pet dana izolacije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri