BUGARSKI POTPREDSEDNIK VLADE PROVOCIRA SKOPLJE: Na kraju će ispasti da je i Isus bio Makedonac!

Tanjug

24. 12. 2020. u 21:17

POTPREDSEDNIK bugarske vlade Krasimir Karakačanov optužio je vlasti Makedonije da ne poštuju sporazum o razumevanju između dve zemlje i da šire mržnju prema Bugarima.

БУГАРСКИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ ПРОВОЦИРА СКОПЉЕ: На крају ће испасти да је и Исус био Македонац!

Foto: Printscreen/Jutjub/ Publicistikata na NOVA

U intervjuu za bugarsku nacionalnu televiziju, on je rekao da će na kraju rasprave o nacionalnom identitetu "ispasti da je čak i Isus Hristos bio Makedonac" i napomenuo da političari iz Skoplja moraju da poštuju autentične istorijske činjenice.

- Sporazum smo potpisali pre tri godine, ne poštuje se. Ne znam da li znate da je i Isus Hristos bio Makedonac. Skopski političari svoju istoriju moraju da grade na osnovu autentičnih istorijskih činjenica - rekao je Karakačanov.

Kako prenosi makedonska "Nova TV", on je rekao da se Bugarska složila da će pregovori o pristupanju Severne Makedonije Evropskoj uniji započeti kada dođe do poboljšanja sa druge strane.

- Sa susedima s kojima tvrdite da imate zajedničku istoriju to ne može da se uradi na ovaj način, ne možete decu u prvom razredu osnovne škole pripremati da mrze Bugare, ne možete da gajite mržnju na osnovu lažnih informacija - rekao je bugarski vicepremijer i ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)