OVO JE UVREDA ZA MAĐARSKI NAROD: Orban oštro odgovorio nemačkom političaru

Tanjug

20. 12. 2020. u 18:44

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u intervjuu objavljenom danas u konzervativnom nemačkom listu "Velt am zontag"" da je Manfred Veber, šef Evropske narodne stranke (EPP), uvredio mađarski narod.

ОВО ЈЕ УВРЕДА ЗА МАЂАРСКИ НАРОД: Орбан оштро одговорио немачком политичару

Foto: EPA

Orban je rekao da je pristao da podrži Veberovu kandidaturu da postane predsednik Evropske komisije na sastanku u Budimpešti pre dve godine, ali da je dva dana kasnije nemački političar javno izjavio da ne želi da osvoji tu funkciju mađarskim glasovima, preneo je MTI.

- Ovde su se svi pitali: Kakva je ovo osoba? Da li on misli da smo mi Evropljani druge klase? Ova stvar nije vezana za mene, već je reč o vređanju mađarskog naroda. Izgubili smo poverenje u njega - rekao je Orban.

On je istakao da je problem više u EPP-u, jer Veber želi istu vrstu koalicije u Briselu kao onu između Hrišćansko-demokratske unije Nemačke (CDU) i Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) u Berlinu.

- Uskoro neće moći da se napravi razlika između konzervativaca i socijalista - rekao je Orban i dodao da EPP mora da sačuva svoj hrišćansko-konzervativni karakter.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije