OD MAĐARSKIH FIRMI 130 MILIONA €: Šef diplomatije Nikola Selaković tokom posete Budimpešti najavio ulaganja

D. R. Đ.

18. 12. 2020. u 20:42

POSETA Mađarskoj je prva poseta nekoj od susednih zemalja šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića, što ukazuje na stanje stvari kada su komšijski odnosi u pitanju. Odnosi Beograda i Budimpešte, kako se u petak čulo, prijateljski su i tokom istorije nisu bili tako dobri.

ОД МАЂАРСКИХ ФИРМИ 130 МИЛИОНА €: Шеф дипломатије Никола Селаковић током посете Будимпешти најавио улагања

Selaković i Sijarto / Foto Tanjug

Selaković je razgovarao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom, najavio je da će 24 mađarske kompanije u našu zemlju uložiti 130 miliona evra. Taj novac, napomenuo je, neće otići samo u Vojvodinu, već i južno od Save i Dunava. Selaković je podsetio da je Srbija završila izgradnju svog dela gasovoda od bugarske do mađarske granice i izrazio nadu da će Mađarska za dve godine, kada izgradi svoj deo gasovoda, dobijati gas iz "Turskog toka":

Srpski ministar zahvalio je Mađarskoj zbog podrške procesu evrointegracija naše zemlje, a Sijarto je naveo da je Brisel kriv što Srbija ove godine nije otvorila nijedno poglavlje.

Dvojica ministara potpisala su memorandum koji će srpskoj diplomatiji omogućiti da bude prisutna u onim državama u kojima Mađarska ima predstavništva i obratno.

Selaković je obišao srpsku obrazovnu instituciju "Nikola Tesla", čijem rukovodstvu je predao donaciju MSP - tri kombi vozila za prevoz dece i ličnu donaciju - knjige za biblioteku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!