OPOZICIJA U BELORUSIJI NE ODUSTAJE: Lukašenkova rivalka poručila - Belorusi će nastaviti proteste u obliku "partizanštine"

Novosti onlajn

16. 12. 2020. u 10:51

BIVŠI predsednički kandidat Svetlana Tihanovskaja smatra da ulične akcije protesta neće stati i da će ih Belorusi nastaviti u obliku „partizanštine“, saopštila je njena pres-služba.

ОПОЗИЦИЈА У БЕЛОРУСИЈИ НЕ ОДУСТАЈЕ: Лукашенкова ривалка поручила - Белоруси ће наставити протесте у облику партизанштине

Foto: AP

Prema podacima pres-službe, Tihanovskaja je održala onlajn-sastanak sa belgijskim premijerom Aleksandrom de Kroom.

- Belorusi će mirno protestovati na novi način – u obliku partizanštine - rekla je ona na sastanku.

Istovremeno, pozvala je Evropsku uniju da podrži demonstrante.

- Ne molim ja za pomoć Evrope, već čitav narod. Računamo na vašu snagu. Čujemo mnogo obećanja, ali iza njih želimo da vidimo konkrektne akcije - rekla je opoziciona političarka.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovskaja. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri