UVODIMO MERE KAKVE NISU VIĐENE U ISTORIJI: Nemački predsednik upozorava stanovništvo - situacija nikada nije bila ozbiljnija

Tanjug

14. 12. 2020. u 15:27

PREDSEDNIK Nemačke Frank Valter Štajnmajer upozorio je da je situacija u vezi sa pandemijom korona virusa izuzetno ozbiljna i istakao da je situacija u toj zemlji na ivici da izmakne kontroli i najavio uvođenje drastičnih mera od srede.

УВОДИМО МЕРЕ КАКВЕ НИСУ ВИЂЕНЕ У ИСТОРИЈИ: Немачки председник упозорава становништво - ситуација никада није била озбиљнија

Foto: EPA

- Virus je i dalje veoma prisutan. Zato ćemo od srede uvesti restriktivne mere kakve nisu viđene u istoriji naše federalne države. Situacija je veoma ozbiljna. Suočeni smo sa pandemijom koja izmiče kontroli i koja sedmično odnosi hiljade života. Zato nema načina da izbegnemo uvođenje drastičnih mera - rekao je Štajnmajer u video poruci kojom se obratio nemačkom narodu, prenosi agencija AP.

Štajnmajer je apleovao na sugrađane da ulože dodatne napore i tako pomognu da se te nove restriktivne mere sprovedu.

- Pandemija traje skoro godinu dana, a sada je najvažnije da očuvamo zdravlje i živote ljudi. Proteklih meseci smo prevalili dug put, nastavimo do kraja zajedno i brinući jedni o drugima. Uveren sam da nam pandemija ne može oduzeti budućnost. Prevazići ćemo ovu krizu - poručio je Štajnmajer i apelovao na građane da izbegavaju panično božićno kupovanje u poslednjem trentku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije