HRVATSKA NAJGORA U EVROPI PO BROJU ZARAŽENIH: Stanje je alarmanto, uvode se nove mere

Tanjug

14. 12. 2020. u 15:10

DIREKTOR Hrvatskog instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak ponovi je danas da je Hrvatska po broju novozaraženih od korona virusa i dalje najgora u Evropskoj uniji, dok je ministar Davor Božinović najavio nove mere ove sedmice.

ХРВАТСКА НАЈГОРА У ЕВРОПИ ПО БРОЈУ ЗАРАЖЕНИХ: Стање је аларманто, уводе се нове мере

Foto: Depozit

- Stopa mortaliteta je 628.5 na milion stanovnika - rekao je Capak i dodao da je u poslednjoj sedmici zabeležen rast smrtnosti za 7,5 posto, a sedmicu ranije je taj procenat bio 3,7 posto.

Šef Štaba i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je na konferenciji za novinare da će ove sedmice biti objavljene nove mere.

Dodao je da je u subotu Hrvatska imala najviše smrtnih slučajeva do sada - 78, a isti je broj umrlih zabeležen i u nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)