AZERI NAPADAJU, JERMENI SE NE PREDAJU: Hitna sednica u Jerevanu, traže od Rusije da zaustavi novi rat

Novosti online

13. 12. 2020. u 12:53

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost nakon novih sukoba u Nagorno-Karabahu.

АЗЕРИ НАПАДАЈУ, ЈЕРМЕНИ СЕ НЕ ПРЕДАЈУ: Хитна седница у Јеревану, траже од Русије да заустави нови рат

Foto: Printscreen

Danas su i ministri odbrane Rusije i Jermenije, Sergej Šojgu i Varagšak Arutjunjan razgovarali u Moskvi o kršenju režima prekida vatre u Karabahu.

- Azerbejdžanske oružane snage su 12. decembra narušile tačke trilateralne deklaracije od 9. novembra, okupile dodatni lični sastav, vojnu tehniku i tešku artiljeriju i izvele napad na sela Hin Tager i Hcaberd u Gadrutskom rejonu Arcaha (Karabaha). Jermenski ministar odbrane, koji se nalazi u radnoj poseti Rusiji, o ovome je razgovarao sa ruskim ministrom odbrane - navedeno je u saopštenju jermenskog ministarstva.

Prema podacima Ministarstva odbrane Jermenije, azerbejdžanske snage su uspele da uđu u Hin Tager, a takođe i da se veoma približe Hcaberdu.

Sa druge strane, Azeri tvrde da je u toku antiteroristička operacija.

Ministarstvo odbrane je naglasilo da jermenski vojnici nisu napustili teritoriju Karabaha u području Gadruta i da su izveli nekoliko diverzija.

- Tom prilikom je poginulo četiri, a povređeno dvoje vojnika. Ranjen je i jedan civil. Služba državne bezbednosti Azerbejdžana je morala da izvede antiterorističku operaciju - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije